<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/8033226032100526141?origin\x3dhttp://allazleenlife.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
url.blogspot.com
WELCOME


:D

Best view in IE Photobucket


Puding Lapis .... yum yum lagi .... huhu
Thursday, August 27, 2009

Bahan-bahan
1 paket agar-agar [30 gram]
6 cawan air
250 gm gula
1 tin susu cair
pewarna merah,kuning dan hijau
Cara Memasak
1. Rebuskan agar-agar dengan air sehingga agar-agar hancur.
2. Masukkan gula dan masak sehingga mendideh.
3. Tapiskan dan masukkan susu cair.
4. Bahagikan agar-agar pada 3 mangkuk yg sama banyak.
5. Masukkan warna yg berlainan pada 3 mangkuk.
6. Tuangkan 1 bahagian [mangkuk] dalam acuan dan sejukkan.
7. Bila agar2 hampir beku tuangkan lagi 1 bahagian yg lain dengan perlahan [supaya warna tidak bercampur dengan warna yg lain] .
8. Lakukan sama dngan bahagian yg akhir.
9. Sejukkan dan hidangkan.
NOTA
sementara agar-agar beku, mangkuk agar2 yg lain diletakkan dalam loyang yg berisi air panas supaya agar2 dalam mangkuk itu tidak beku.

writtern @Thursday, August 27, 2009