<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/8033226032100526141?origin\x3dhttp://allazleenlife.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
url.blogspot.com
WELCOME


:D

Best view in IE Photobucket


Biskut Denmark
Friday, August 28, 2009

BISKUT DENMARK


Bahan-Bahan

2 cawan gula (mklang guna 1½ cwn)

1½ cawan butter

3 cawan tepung jagung

2½ cawan tepung gandum

Vanilla

2 biji merah telur


Icing:

2 kati kacang tanah – sangai & tumbuk (mklang beli readymade aje)

2 bungkus gula icing

4 camb serbuk koko

Air panas.


(Nota : bg sesiapa yg rajin nak buat icing ni silalah tapi maklang buat ringkas aje dengan mencairkan cooking choc + shortening, celup biskut dlm coklat dan golek ngan kcg tumbuk)


Cara
Adunkan butter + gula hingga berkrim ·
Masukkan telur kemudian kacau hingga sebati ·
Masukkan esen vanilla dan kacau sebati ·
Ayak semua tepung, masukkan sedikit-sedikt – uli hingga menjadi lembut ·
Gentel bulat – sebesar hujung jari manis je , sbb nanti ia mengembang.. bakar dan sejukkan. celup dlm coklat dan golek dengan kcg tumbuk.

writtern @Friday, August 28, 2009